Ce e între noi, în cuplu - Și unde m-a dus A, după ce i-am scris scrisoarea?

Salutare, 

Octavian aici.


Ăla cu scrisoarea de 200 de pagini… 😂

Știu că n-am mai vorbit de ceva vreme. Prefer să îți scriu doar când am ceva valoros să-ți ofer sau să-ți comunic. 

Nu-ți scriu foarte des doar pentru că mi-ai cumpărat cărțile, deși aș face-o. Sunt scriitor de când mă știu. Probabil așa m-ai cunoscut, iar printre cărțile mele cele mai apreciate este A – scrisoarea de 200 de pagini pe care i-am scris-o unei femei (al cărei nume începe cu litera A) cu ani în urmă… 

Cu 11 ani în urmă a avut loc povestea noastră. 

Iar acum 9 ani și jumătate i-am scris această scrisoare. A fost terapie prin scris, eliberare din suferință, cumva singura cale prin care puteam să-i spun ce simt. 

Poate ai trecut prin asta! Să simți prea mult – sau să nu-ți fie împărtășită iubirea… sau ceva să meargă atât de prost, în ciuda bunelor intenții – încât o poveste să nu se mai… întâmple.

O relație să nu aibă loc vreodată. Sau să se rupă, fără să-și fi atins… apogeul? Extazul? Împlinirea? 

Mă rog, acel lucru după care tânjim cu toții. 

(îndrăznesc să generalizez aici… pentru că și aceia dintre noi care spun că nu-și doresc o relație de cuplu – susțin asta cu fermintate și cu sinceritate, fie pentru că au suferit prea mult, fie au văzut la cineva o suferință pe care nu vor să riște s-o simtă…)

Suntem făcuți să trăim în cuplu. 

Încă de la Adam și Eva. 

Da, am ajuns bestseller cu cartea A. Dar nu un premiu ca scriitor îmi doream… 

Nu un premiu ca scriitor voiam, ci o relație de cuplu sănătoasă! 

Am scris. 

Am publicat.

Am trecut peste, într-o măsură… Dar dorința mea rămânea. Voiam să mă simt iubit, apreciat, important pentru o femeie – căreia, la rândul meu, să-i ofer iubire, susținere, să o răsfăț, să creștem împreună… 

… iar, relație după relație, atunci când simțim că ne-am găsit și iubirea crește și suntem meniți să trăim întreaga viață unul lângă celălalt… să întemeiem o familie. 

Am pornit într-o căutare nebună. Voiam secretele magice ale relației perfecte. Nici eu nu știu ce căutam. 

Cărți, cursuri experiențiale, tabere de vindecare emoțională, retreat-uri – toate terapeutice. Unele mai valoroase, altele mai puțin – DAR! din fiecare am luat câte ceva pentru mine. 

Lucrurile se schimbau în interiorul meu, deși voiam informații teoretice. Am aflat (pe calea grea, pe calea lungă) că nu aia e șmecheria! 

Nu m-au învățat părinții sau profesorii – pentru că nici pe ei nu i-a învățat nimeni. Iar psihologii și terapeuții de azi – majoritatea operează dupa manuale de acum 30-40 de ani și caută să-ți fie alături din cărți, pentru că n-au trecut vreodată prin experiența ta concretă. 

Ei bine, în acești ani, setea mea m-a adus în fața rezultatelor. Am înțeles și am simțit transformarea în interiorul meu. Acea relaxare în privința relației de cuplu, devenisem un alt eu – nu cel pe care l-a cunoscut A cu ani în urmă. 

Schimbarea s-a produs! 

Au trecut ani. 

5 ani mai târziu exploram relația cu o femeie dintr-o cu totul altă perspectivă. 

Mi-am dat voie să cunosc o femeie fără să pun presiune pe mine, fără să las trecutul să paraziteze din start prezentul. 

Prietenii și apropiații mei observau schimbările, deși s-au produs într-un timp îndelungat. N-am știut din prima de unde să culeg cele mai rapide roade… 

1 an mai târziu, am început primele formări, dornic să lucrez cu oamenii. Școli de coaching, specializări din diferite forme de lucru cu oamenii, terapie, metode nișate pe relația de cuplu. 

Și-am început să o fac. 

Din 2018 lucrez cu oamenii. Au trecut 6 ani când îți scriu cuvintele astea. 

Am început o poveste superbă acum 4 ani și câteva săptămâni. 

Eu și Mirela ne-am căsătorit și astăzi, din unghiul unui bărbat care a suferit și căruia acum îi este bine, îți scriu aceste cuvinte. 

Învățăturile concrete, pe scurt?

1. Nu ne-a învățat nimeni cum se începe corect și sănătos o relație de cuplu.

Ce e bine, ce e mai puțin bine, ce e de evitat? 

Cum să ne comportăm natural și într-un fel ecologic – bărbații în energie masculină, femeile în energie feminină – cum să nu lăsăm frica să ne fure experiența? 

2. Avem un bagaj și-l ignorăm! Nu asta e calea! Bagajul emoțional se lucrează, se descoperă (și nu e mereu foarte confortabil, însă se poate lucra cu blândețe aici) – și se vindecă, astfel încât să nu-ți afecteze relațiile viitoare. 

De la relația cu părinții la experiențele care au avut un puternic impact asupra ta (în școală, în copilărie, în adolescență), de la fostele relații la relațiile celor din jurul tău – TOTUL și-a lăsat amprenta în interiorul tău. 

Iar prin acea amprentă încerci să construiești ceva care să reziste. Este greu spre imposibil, urmele din bagajul emoțional își vor face apariția. 

3. Nu avem abilitățile de a trăi în cuplu. Nu știm cum să identificăm din timp când ceva nu merge și cum să anticipăm. Și sunt zeci de contexte principale în care ne putem trezi din senin și reacționăm contrar scopurilor noastre.

Tăcem. Ignorăm. Criticăm. 

Reproșăm.

Amânăm.

Credem că iubirea vindecă tot.

Dar inabilitatea noastră de a trăi în cuplu, lipsa educației – care e musai azi, nu mai e de ignorat ca acum 50 de ani, pe vremea bunicilor noștri – astea distrug relația de cuplu. 

Concluzia?

Poate să ne fie bine în cuplu, dar e nevoie să parcurgem un drum personal către relația de cuplu sănătoasă. 

Eu. Și tu.

Femeia. Și bărbatul. 

Tu. Și partenerul sau partenera ta. 

Mi-am dorit să pun laolaltă toate descoperirile mele. Și am construit o metodă revoluționară care cuprinde mai mult decât ți-am enumerat mai sus. 

Este o vindecare emoțională intimă, a ta cu tine, un set de învățături și de exerciții pe care le poți face în intimitate, sub ghidajul meu, spre a deveni bărbatul sau femeia care să poată susține acea relație de cuplu sănătoasă. 

Experiența se numește ÎNTRE NOI

Pentru că între noi este relația de cuplu. 

Între noi doi. 

Și dacă ți-am trezit curiozitatea, deschid porțile comunității ÎNTRE NOI. 

Pentru că experiența este disponibilă exclusiv celor din comunitate, care au acces gratuit și direct la mine, la materialele pe care le-am pregătit. 

Lucrez de 2 ani și jumătate la acest program. 

Îl lansez la 11 ani de la povestea cu A. 

În data de 11 nov. Ora 11:11. 

Live, online. 

Îți ofer datele fie dacă-mi dai un reply la acest e-mail – fie automat, dacă te înscrii aici: 

https://octavianfinaru.ro/intrenoi

Nu te mai țin. 🙂 M-aș bucura tare mult să dai click mai sus și să te înscrii. 

Cu ocazia lansării, am pregătit 11 cadouri pentru tine. (normal că 11) 🙂 

Ne vedem acolo și, dacă ai orice întrebare, în orice context, îți voi răspunde 🙂

Cu drag,  

Octavian