“Ce femeie e ăsta!” vs “Ce bărbată e asta!”

De-a lungul secolelor, femeile au fost supuse unor opresiuni groaznice, situații și comportamente care le-au născut în ADN nevoia de siguranță și de protecție. De aceea, chiar și în ziua de azi, într-o căsnicie, bărbatul este cel care oferă siguranță, stabilitate, cel care își protejează femeia, iar aceasta oferă sensibilitate, tandrețe, blândețe, cei doi aducând fiecare câte ceva.

Ce se întâmplă, însă, disfuncțional, de-a lungul generațiilor, în unele familii? Noi, bărbații, suntem crescuți de mame. Iar mamele noastre sunt femei. În timp ce tații noștri sunt plecați, să spunem, în afara peșterii, să vâneze mamuți, bărbatul în devenire stă acasă cu mama lui și nu prea are de unde să învețe masculinitate, ce înseamnă să fie un bărbat alfa, din cele 1-2 ore pe zi cât timp tatăl lui este acasă. Totuși, proporțional nu se compară cu cele 10-12 ore petrecute exclusiv cu mama lui, învățându-i temperamentul și personalitatea, dezvoltându-se în funcție de ele.

Băiatul crește bărbat, însă este mult prea moale, nedeterminat, lipsit de putere și de hotărâre, fără să poată spune ce simte sau ce gândește, obișnuit să lase de la el și să fie mai degrabă devotat celor din jur decât propriei persoane.

Soția acestuia vede că nu se poate baza pe el și simte nevoia unui bărbat în casă, așa că preia frâiele. Conduce, se impune și organizează, dă cu adevărat dovadă de hotărâre, ducând până la capăt munca începută de soacra ei: transformarea bărbatului în nevasta. 100% adevărat, cel puțin din punct de vedere energetic.

Așa apar disfunctionalitatile în cuplu, noile generații crescute într-o lume în care bărbații au prea multă energie feminină și femeile prea multă energie masculină. Echilibrarea energetică și emoțională au condus la o schimbare comportamentală, implicit la un rezultat optim în salvarea relației de cuplu care, de multe ori, ajunge în puncte critice.

Nu te aștepta să citești aceste rânduri și să crezi că ai descoperit ce e de făcut să-ți fie mai bine în cuplu. Ai nevoie de o experiență individuală care să producă schimbarea în mod natural. Să te trezești că, brusc, ți-e mai bine, fără că tu să faci mare lucru, fără să depui efort și fără să te chinui. O astfel de experiență este construită special pentru tine, pentru cuplul tău. Scrie-mi câteva cuvinte despre tine și despre relația în care te afli și împreună putem determina dacă-ți dorești cu adevărat să-ți fie mai bine și, cel mai important, o să vezi cu ochii tai cum o să facem asta. O să simți tu, în interiorul tău, că ți-e mai bine, iar acest lucru îți va fi confirmat de partenerul tău, de cuvintele și de acțiunile lui!

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată.

    Ai primit scrisoarea pe email!