“Ce femeie e ăsta! vs Ce bărbată e asta!”

De-a lungul secolelor, femeile au fost supuse unor opresiuni groaznice, situatii si comportamente care le-au nascut in ADN nevoia de siguranta si de protectie. De aceea, chiar si in ziua de azi, intr-o casnicie, barbatul este cel care ofera siguranta, stabilitate, cel care isi protejeaza femeia, iar aceasta ofera cu sensibilitate, tandrete, blandete, cei doi aducand fiecare cate ceva.

Ce se intampla, insa, disfunctional, de-a lungul generatiilor, in unele familii? Noi, barbatii, suntem crescuti de mame. Iar mamele noastre sunt femei. In timp ce tatii nostri sunt plecati, sa spunem, in afara pesterii, sa vaneze mamuti, barbatul in devenire sta acasa cu mama lui si nu prea are de unde sa invete masculinitate, ce inseamna sa fie un barbat alfa, din cele 1-2 ore pe zi cat timp tatal lui este acasa. Totusi, proportional nu se compara cu cele 10-12 ore petrecute exclusiv cu mama lui, invatandu-i temperamentul si personalitatea, dezvoltandu-se in functie de ele.

Baiatul creste barbat, insa este mult prea moale, nedeterminat, lipsit de putere si de hotarare, fara sa poata spune ce simte sau ce gandeste, obisnuit sa lase de la el si sa fie mai degraba devotat celor din jur decat propriei persoane.

Sotia acestuia vede ca nu se poate baza pe el si simte nevoia unui barbat in casa, asa ca preia fraiele. Conduce, se impune si organizeaza, da cu adevarat dovada de hotarare, ducand pana la capat munca inceputa de soacra ei: transformarea barbatului in nevasta. 100% adevarat, cel putin din punct de vedere energetic.

Asa apar disfunctionalitatile in cuplu, noile generatii crescute intr-o lume in care barbatii au prea multa energie feminina si femeile prea multa energie masculina. Echilibrarea energetica si emotionala au conduce la o schimbare comportamentala, implicit la un rezultat optim in salvarea relatiei de cuplu care, de multe ori, ajunge in puncte critice.

Nu te astepta sa citesti aceste randuri si sa crezi ca ai descoperit ce e de facut sa-ti fie mai bine in cuplu. Ai nevoie de o experienta individuala care sa produca schimbarea in mod natural. Sa te trezesti ca, brusc, ti-e mai bine, fara ca tu sa faci mare lucru, fara sa depui efort si fara sa te chinui. O astfel de experienta este construita special pentru tine, pentru cuplul tau. Scrie-mi cateva cuvinte despre tine si despre relatia in care te afli si impreuna putem determina daca-ti doresti cu adevarat sa-ti fie mai bine si, cel mai important, o sa vezi cu ochii tai cum o sa facem asta. O sa simti tu, in interiorul tau, ca ti-e mai bine, iar acest lucru iti va fi confirmat de partenerul tau, de cuvintele si de actiunile lui!

© 2020 – Octavian Finaru – Toate drepturile rezervate.

Ai primit scrisoarea pe email!