Motivul pentru care am luat pauză…

Da, m-am deconectat, inclusiv de la social media, mi-am luat o pauză sănătoasă și foarte necesară.

Ce-am făcut în timpul ăsta? 🙂  

În anii care au trecut, am parcurs o călătorie profundă de vindecare emoțională. Curățarea, zbuciumul și aventura au schimbat multe lucruri în mine, în viața mea, în cariera și în relațiile mele. 

A fost simplu, dar n-a fost deloc ușor. A presupus o luptă dură cu mintea mea învățată să înțeleagă, să știe, să dețină controlul cât mai mult – iar asta în perioade în care era sănătos să o opresc cu totul, să-mi dau voie să văd și cum e altfel: să gândesc mai puțin, să simt mai mult. 

 

Ca orice om, am trăit toată viață printre dorințe și frici.

De la caz la caz, câștigau ba unele, ba altele. Când frica era prea mare, dorința n-avea nicio șansă, se punea praful pe ea. Dar când visul era suficient de puternic, frica din spate parazita orice încercare a mea de a merge spre el, spre împlinire. Chiar și așa, am avut reușite pe alocuri.

Până la urmă, frica a fost cea care mi-a dat ocazia să cresc, să am curaj, să reușesc în ciuda dificultăților, să fiu mândru de mine. Să-mi fie data viitoare mai ușor. Și să pornesc în călătoria asta – care a fost cea mai bună decizie pe care mi-am asumat-o vreodată. 

 

S-au schimbat și relațiile.

Unele s-au stins singure, altele au înflorit mai frumos decât îmi imaginam posibil, iar câteva noi au apărut. Și de la altele am luat eu o pauză necesară, pe alocuri dureroasă. Dintre ele, câteva s-au restatornicit, mai sănătos ca înainte, iar celelalte… who knows?! Poate că atât le-a fost să fie. 

Căutările mele inițiale au fost în zona relației de cuplu – asta îmi doream din tot sulfetul și aici mi-era greu. Și-am luat-o de la zero, pornind de la mine însumi, de la cele mai de jos straturi. Am învățat, am înțeles, dar cel mai important, am simțit. Acea ecologie a vieții, a relațiilor între oameni, a pornirii noastre către o pasiune, o carieră. Sănătatea trăirii acestei vieți, fără comportamente nesănătoase, gânduri toxice, acțiuni îmbibate de un trecut – care poate nici nu e al nostru. 

 

Chiar și când mi-era atât de greu, hotărârea mea că vreau să-mi fie bine era uriașă și îmi dădea forța să merg mai departe. Și în acele clipe, scriitorul din mine era în extaz. Pentru el nu conta cât de dureros e procesul, el ” avea material” :)) – putea să construiască noi oameni, lumi, destine – de data asta, din altă perspectiva asupra vieții, cu mai multă cunoaștere. Mai înțelept. 

Privind în urmă, sunt bucuros că am căutat acel “mai bine”. Mândru de mine că l-am găsit. Entuziasmat să-l dau mai departe prin ceea ce fac. Și-mi amintesc cuvintele unuia dintre mentorii mei: cei mai buni terapeuți sunt cei care au obținut ei înșiși rezultate inițial. 

 

Făcând paralelă între înainte și acum, fiind aproape de alte suflete care au parcurs un drum asemănător, mi s-a născut dorința de a mă forma și de a da mai departe. Poveștile și personajele mele primesc din starea mea de bine orice le așez în cale, iar în viața reală, trăiesc propria mea poveste, o relație de cuplu sănătoasă, cum nici într-o carte n-aș fi putut s-o scriu atât de frumos! 

Sunt recunoscător pentru tot ce am primit eu personal și pentru fiecare om pe care viața mi-l aduce în cale și asupra căruia ghidajul meu, trăirile și experiențele mele le dau naștere deschiderii propriilor lor călătorii. Astăzi se împlinesc 4 ani de când am luat decizia să dau mai departe. Proiectele mele au prins viață dincolo de ceea ce puteam să-mi imaginez, relațiile mele personale și profesionale sunt frumoase, autentice, trăiesc în bucurie și fac, zi de zi, lucrurile pe care mi le doream de atâta vreme. 

PS: Un articol prinde viață când este scris, dar continuă să respire prin interacțiunea cu cititorii. Așa că, lasă-mi un comentariu aici sau trimite-mi un mesaj privat, dacă e mai potrivit pentru tine! 

Conexiunea cu tine dă viață activității mele! 

Sunt curios, tu ai văzut în vreun film – sau ai citit într-o carte – despre astfel de pauze sănătoase? Retreat-uri, experiențe, lucruri care-ți schimbă viața în ceva mai bun, mai aproape de ce-ți dorești? Ai porni într-o astfel de aventură? Și, dacă da, ce ți-ai dori? Scrie-mi într-un comentariu… 🙂 

 

Cu drag,

Tavi    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată.

    Ai primit scrisoarea pe email!