Stiu cine te tine departe de ce-ti doresti

Auzi deseori oamenii spunand “nu am ce-mi doresc”, “nu fac ce vreau”, “nu mi-e bine”. Uneori, poate ca te regasesti si tu in cuvintele astea. Si chiar daca nu te regasest cu adevarat in ele, starea de disconfort nu-ti este straina.

Serios, nu-ti este! Chiar daca nu o ai tu, vanzatoarea de la casa de bilete este frustrata si-ti vorbeste urat sau ospatarul la restaurant nu este deloc rabdator si-ti ia comanda neglijent, in graba, fara sa-l intereseze sa intrebe bucatarul daca-ti poate face o favoare cu un ingredient sau un preparat.

Intalnesti si tu disconfortul, fie in tine, fie in cei din jur. Indiferent unde este, il cunosti si, intr-o masura, iti afecteaza viata si starea de bine! Problema cu disconfortul este ca nu a aparut acum, deodata, sa poti lua decizia de a te ocupa de el si, gata, sa-l inlaturi! El sta de ceva timp in zona…

S-a instalat in timp. Si indiferent unde-l gasesti mai des, in tine sau la altii, e valabil: nu l-ai salutat, nici n-ai facut cunostinta cu el cand a aparut, ci ti-ai vazut de treaba in continuare. La un moment dat, ai avut nevoie de ceva si ti-a fost dificil sa ceri. Intr-o zi, te-ai simtit rau dintr-un motiv si nu ai impartasit asta cuiva drag. Sau cand ai simtit un fluturasin stomac, l-ai tinut pentru tine si nu l-ai oferit mai departe.

Adeseori, chiar rezultatele mai putin placute vin in urma gandurilor si convingerilor tale. Te-ai obisnuit sa crezi ca ceva nu o sa functioneze, sa incerci si sa vezi ca ai avut dreptate? Sau sa fii convins ca o sa reusesti, mai apoi sa treci prin experienta fara sa-ti dai seama ca ai facut-o si p-asta, rezultatul frumos sa apara si sa ti se para atat de natural? Impactul gandurilor asupra rezultatelor. Nici pe el nu-l poti educa prea usor.

Lucrurile astea au ceva in comun, chiar daca nu pare. Ai impresia ca viata ta e pe dos din multe puncte de vedere si ca e mult de munca sa o pui pe picioare, insa cum ar fi sa rezolvi o singura treaba si totul sa se aseze frumos?

Te-ai indragostit si nu-ti faci cunoscute sentimentele? Ai nevoie de ajutor si nu il ceri? Cineva te-a intristat si nu i-ai spus? Sau te-a infuriat de-a dreptul si niciun semn nu ai dat? Ai avut o idee intr-un proiecte de grup si nu te-ai afirmat?

Toate acestea au in comun frica de a nu fi respins, refuzat, frica de esec sau de necunoscut. Intrebarea eterna “ce-o sa se intample daca…?”. Frica, de cele mai multe ori, este irationala. “Dar daca…” vine cu o avalansa de idei si de ganduri care nu se intampla in realitate niciodata. Stii asta atunci cand o vezi in exterior, insa este cel mai dificil sa o poti observa in propria viata. Suna simplu, rezolvi cu frica, apoi viata se schimba.


Cum? Spunand ceea ce simti si ceea ce gandesti. Intotdeauna.

PS: Nu te astepta sa reusesti odata ce ai citit aceste randuri. Imagineaza-ti, o viata intreaga ai fost invatat – de tine insuti – comportamental si emotional, sa amani, sa nu spui, sa tii in tine, sa nu ceri, sa nu primesti, sa nu te gandesti la tine, ci mai mult la altii si asa mai departe. Nu poti cere sistemului tau sa faca totul pe dos brusc. Ai nevoie de o experienta care sa te conduca acolo fara ca tu sa depui niciun efort, ci pur si simplu sa observi ca lucrurile s-au schimbat singure pentru tine, acum poti spune ceea ce simti si ceea ce gandesti, poti cere si poti oferi cu usurinta. Experienta este individuala si nu poate fi scrisa intr-un articol pentru ca TU esti un om individual, diferit ce toti ceilalti. Ceea ce functioneaza la tine, functioneaza exclusiv la tine! Scrie-mi la eu@octavianfinaru.ro un e-mail cu subiectul “Vreau si eu sa-mi fie mai bine!”, lasa-mi datele tale de contact iti ofer toate detaliile despre drumul spre starea ta de bine.

© 2020 – Octavian Finaru – Toate drepturile rezervate.

Ai primit scrisoarea pe email!