Auzi deseori oamenii spunând “nu am ce-mi doresc”, “nu fac ce vreau”, “nu mi-e bine”. Uneori, poate că te regăsești și tu în cuvintele astea. Și chiar dacă nu te regăsești cu adevărat în ele, starea de disconfort nu-ți este străină.
Serios, nu-ți este! Chiar dacă nu o ai tu, vânzătoarea de la casa de bilete este frustrată și-ți vorbește urât sau ospătarul la restaurant nu este deloc răbdător și-ți ia comanda neglijent, în grabă, fără să-l intereseze să întrebe bucătarul dacă-ți poate face o favoare cu un ingredient sau un preparat.
Întâlnești și tu disconfortul, fie în tine, fie în cei din jur. Indiferent unde este, îl cunoști și, într-o măsură, îți afectează viață și starea de bine! Problema cu disconfortul este că nu a apărut acum, deodată, să poți lua decizia de a te ocupa de el și, gata, să-l înlături! El stă de ceva timp în zona…
S-a instalat în timp
Și indiferent unde-l găsești mai des, în tine sau la alții, e valabil: nu l-ai salutat, nici n-ai făcut cunoștință cu el când a apărut, ci ți-ai văzut de treaba în continuare.
La un moment dat, ai avut nevoie de ceva și ți-a fost dificil să ceri.
Într-o zi, te-ai simțit rău dintr-un motiv și nu ai împărtășit asta cuiva drag. Sau când ai simțit un fluturaș în stomac, l-ai ținut pentru tine și nu l-ai oferit mai departe.
Adeseori, chiar rezultatele mai puțin plăcute vin în urma gândurilor și convingerilor tale.
Te-ai obișnuit să crezi că ceva nu o să funcționeze, să încerci și să vezi că ai avut dreptate?
Sau să fii convins că o să reușești, mai apoi să treci prin experiență fără să-ți dai seama că ai făcut-o și p-asta, rezultatul frumos să apară și să ți se pară atât de natural? Impactul gândurilor asupra rezultatelor. Nici pe el nu-l poți educa prea ușor.
Lucrurile astea au ceva în comun, chiar daca nu pare.
Ai impresia că viața ta e pe dos din multe puncte de vedere și că e mult de muncă să o pui pe picioare, însă cum ar fi să rezolvi o singură treabă și totul să se așeze frumos?
Te-ai îndrăgostit și nu-ți faci cunoscute sentimentele?
Ai nevoie de ajutor și nu îl ceri?
Cineva te-a întristat și nu i-ai spus?
Sau te-a înfuriat de-a dreptul și niciun semn nu ai dat?
Ai avut o idee într-un proiect de grup și nu te-ai afirmat?
(…)
Toate acestea au în comun frica de a nu fi respins, refuzat, frica de eșec sau de necunoscut, de judecată, de înălțime, de conflict și dintr-o mulțime de alte motive. Întrebarea eternă “ce-o să se întâmple dacă…?”.
Frica, de cele mai multe ori, este irațională. “Dar dacă…” vine cu o avalanșă de idei și de gânduri care nu se întâmplă în realitate niciodată.
Știi asta atunci când o vezi în exterior, însă este cel mai dificil să o poți observa în propria viață. Sună simplu, rezolvi cu frica, apoi viață se schimbă.
Cum?
Spunând ceea ce simți și ceea ce gândești. Întotdeauna.
Nota bene: Nu te aștepta să reușești odată ce ai citit aceste rânduri.
Imaginează-ți, o viață întreagă ai fost învățat – de tine însuți – comportamental și emoțional, să amâni, să nu spui, să ții în tine, să nu ceri, să nu primești, să nu te gândești la tine, ci mai mult la alții și așa mai departe.
Nu poți cere sistemului tău să facă totul pe dos brusc.
Ai nevoie de o experiență care să te conducă acolo fără că tu să depui niciun efort, ci pur și simplu să observi că lucrurile s-au schimbat singure pentru tine, acum poți spune ceea ce simți și ceea ce gândești, poți cere și poți oferi cu ușurință.
Un fel de training personalizat, construit pentru tine și viața ta, aplicat pe frică!
Experiența este individuală și nu poate fi scrisă într-un articol pentru că TU ești un om individual, diferit ce toți ceilalți.
Ceea ce funcționează la tine, funcționează exclusiv la tine!
Ești curios? Lasă-mi un comentariu sau scrie-mi în privat și deschidem un dialog.